sponsor-full-1078-041016

Trippelkamphelg på 1.divisjonskarane

Feb 21, 2017

En lang tur inn mot Trøndelags rike ventet guttene fredags morgen og tre tøffe kamper ; på fredags kveld mot bunnlaget Blussuvoll og topplagene NTNUI og Stod Volley.

Etter å ha komt seg helskinnet til Trondheim, anført av en meget god sjåfør Bjørn Holvik, ble guttene kjørt rett til hallen og første kamp. Man skulle ikke tro at laget hadde reist 8 timer over fjellet, guttene var heltente og kjørte over Blussuvoll. Trønderne er I bunnstriden, men Førde holdt fokus og var gode I alle faser av spillet. Serve og blokk var den store forskjellen I kampen. 3-1 seier til Førde og inngangen til helgen startet på best mulig vis. Gledelig at et så ungt lag spilte så stabilt!

Etter en god natts søvn ventet en tøff lørdag. Det ble bestemt I forkant av helgen at det skulle spilles to kamper på samme dag. Det er en litt uvanlig måte å gjennomføre 1.divisjonskamper på. Uansett, dette er noe Førde selv valgte I forkant av helgen.

Første kamp var mot NTNU, 1 divisjons beste lag på maksnivå, men er gjerne ustabile I sitt spill. Mot oss holdt de et jevnt trykk hele kampen og spilte solid. Spesielt diagonal Arjan Festøy var brutal! Kampen var meget tett og jevn, med spektakulært angrep og forsvarsspill og lange ballvekslinger. Publikum sa I etterkant at det var elitestandard I store deler av kampen. Vi ga ifra oss iniativet etter et forrykende førstesett som vi vant. Deretter ble det jaging hele veien, men vi holdt trønderne til et tie-break og hadde en 12-10 ledelse før vi ble for feige og tapte kampen på egne angrepsfeil. Virkelig surt når vi kun har gode situasjoner både I mottak og legg, men vi fikk med oss ett poeng.

Etter kampen mot NTNUI, reiste vi rett til Steinkjer og videre til Stod. Tungt å spille en 3-2 kamp, og gå videre til ny kamp mot serielederen. Marcin Lubiejewski, tidligere elite trener for herrene får det beste ut av sine gutter, alltid!
Første sett var jevnspilt, før Stod drog ifra midtveis av settet. Side-out sviktet og blokken satt ikke. Vi henter oss inn etter en vellykket timeout nummer to. Vi karret til oss en settball som vi rotet vekk og selvfølgelig var Marcin et nummer for stor.
Sett to var kanskje det merkeligste settet som noen gang har blitt spilt:
Vi havnet I en rotasjonsfeil, der 2 dommer godkjente lagoppstilling før settet startet. 10 minutters pause I spillet der dommerne pratet istedenfor å berre sanksjonere oss for ett poeng og fortsette settet. I denne perioden var vi I flytsonen, men mistet initiativet og tapte fortjent settet. Sett tre vant vi overbevisende med knallharde angrep og susende blokker som smalt ned I parketten. Mange feil fra Stod sin side. Uansett fjerde sett vant Stod, der lufta gikk ut av ballongen og vi gjorde mange bytter på laget. På slutten var halve laget rent u19 pluss noen u17 spillere , som er viktig lærdom mot junior NM.
Vi fortjente ikke vinne mot Stod og ville ikke nok, desverre.

Selv med to tap lørdag, var det mye positivt. Vi var det desidert beste mottakslaget I begge kampene, med bare to direkte serveess mot oss I begge. Litt oppsiktsvekkende at vi gjør mange personlige feil I angrep på perfekte situasjoner. Det må jobbes med kynisme!

Undertegnede og eldstemann I helga spilte libero og hjalp Audun med trenerrollen. Jeg opplevde at laget må jobbe hardt fremover med samspill på legg / Angrep, for resten av fasene I spillet er vi I store deler overlegne I samtlige kamper. Imponert over u17 og u19 guttene som kommer inn og bidrar I laget, ta med dere alt det positive inn til deres treningsparti!

Takk for en meget kjekk tur, “gamlemann” har savnet gutteturene I de trange buss / bil setene 😉

-Kenneth